top of page

STRUNJIRE CNC DE PRECIZIE

Exista o serie de procedeele de prelucrare prin aschiere iar aceastea difera prin modul in care se realizeaza miscarile de aschiere, prin sculele utilizate, masinile unelte pe care se face smd.

Totusi, cele mai utilizate procedee sunt: strunjirea, frezarea, gaurirea, rabotarea, mortezarea, rectificarea. Alte procedee cunoscute de prelucrare prin aschiere sunt: alezarea, brosarea, honuirea, superfinisarea, lepuirea.


Strunjirea reprezinta unul dintre procedeele de prelucrare prin aschiere care se executa pe masini-unelte numite si strunguri. Desigur, strunjirea de inalta precizie este realizata pe masini-unelte de mare precizie, cu ajutorul unor scule aschietoare - acestea de cele mai multe ori fiind cutite de strung. Strunjirea diverselor materiale mai dure din care se vor realiza piese de precizie, poate chiar la la scara micrometrica este posibila cu ajutorul sistemelor de control CNC.

In vederea executarii procesului de aschiere pentru obtinerea unei piese, se realizeaza compus, doua miscari. Concret miscarea principala de rotatie care determina desprinderea aschiilor si miscarea secundara care determina aducerea unor straturi noi de material in fata taisului sculei.

Cuvinte cheie: Constructii metalice, CNC, Prelucrari mecanice, Prelucrari mecanice orice material, Centru cnc de precizie, Calitate CNC, Freza CNC, Strung CNC, Masini-unelte CNC, Productie CNC, Utilaje CNC, Strung CNC, Centru CNC, Prelucrari CNC, Constructii sudate, Prelucrari prin aschiere, Strunjire CNC de precizie, Frezare CNC de precizie, Realizare piese unicat, Piese unicat de precizie, Matrite.

***

Compania Alvi Technik SRL ofera servicii integrate in domeniul prelucrarilor prin aschiere pe masini unelte CNC, constructiilor sudate precum si in domeniul masurarii, controlului si analizelor tehnice.​
 

Activitatea de productie CNC se desfasoara in Cluj-Napoca (Romania), unde folosind utilaje CNC, echipa experimentata contribuie la satisfacerea cerintelor de calitate la standardele europene solicitate de clientii firmei noastre.
 

Prelucram in conditii excelente diverse materiale, precum: inox, oteluri, aliate, aluminiu, alama, piese turnate si mase plastice tehnice - de la produse unicat la seriile de zeci, sute sau mii de piese ce sunt asimilate in fabricatie in timp scurt la aceeasi parametri calitativi, folosind propriul centru CNC.
 

Calitatea ridicata a pieselor prelucrate de noi pe strungurile si centrele verticale CNC, ne recomanda clientilor din industria auto, energetica, alimentara, automotive, farmaceutica, hidraulica si robotica din Romania, Germania, Austria, Olanda, Franta, Belgia. 

Cu sprijinul firmelor colaboratoare, Alvi Technik poate satisface si solicitari privind tratamente termice (nitrurare in gaz si ionica, cementare, imbunatatire etc.) si de suprafata (eloxare, zincare, cromare, oxidare neagra, vopsire in camp electrostatic) pentru piesele prelucrate prin aschiere, astfel incat sa livram piese finite clientilor nostri.
 

bottom of page