top of page

PRELUCRARI MECANICE

PRIN ASCHIERE

Prelucrarea materialelor prin aschiere se refera concret la o serie de procedee de prelucrare mecanica prin care se realizeaza o piesa finala al carei adaos de material se va indeparta cu ajutorul unor scule cu muchii taietoare.

 

Pentru a ajunge la o piesa unica finita, in procesul de prelucrare mecanica prin aschiere se vor folosii scule cu muchii taietoare, masini-unelte care asigura miscari continue si reciproce intre unelta si piesa de prelucrat. 

 

In vederea indepartarii complete a surplusului de material se folosesc in principal doua miscari ce ajuta la realizarea unei piese finite la o calitate inalta obtinuta prin procesul de prelucrare mecanica prin aschiere. Cele doua miscari sunt: miscare principala de aschiere si care duce efectiv la indepartarea in mare parte a adaosului de prelucrare si miscarea secundara care are rolul de a aduce straturi de material in fata muchiei aschietoare a sculei de prelucrare.

Exista o serie de procedeele de prelucrare prin aschiere iar aceastea difera prin modul in care se realizeaza miscarile de aschiere, prin sculele utilizate, masinile unelte pe care se face smd.
 

Totusi, cele mai utilizate procedee sunt: strunjirea, frezarea, gaurirea, rabotarea, mortezarea, rectificarea. Alte procedee cunoscute de prelucrare prin aschiere sunt: alezarea, brosarea, honuirea, superfinisarea, lepuirea.

Prelucrarea materialelor prin aschiere se poate realiza pe suprafete plane, cilindrice sau profilate utilizand freze clasice sau CNC. Mai mult, masina de gaurit poate realiza gauri simple, conice, in trepte sau speciale. Finisarea materialelor se realizeaza prin rectificare  care poate fi plana, rectificare rotunda exterior si interior si rectificare in coordonate.

Cuvinte cheie: Constructii metalice, CNC, Prelucrari mecanice, Prelucrari mecanice orice material, Centru cnc de precizie, Calitate CNC, Freza CNC, Strung CNC, Masini-unelte CNC, Productie CNC, Utilaje CNC, Strung CNC, Centru CNC, Prelucrari CNC, Constructii sudate, Prelucrari prin aschiere, Strunjire CNC de precizie, Frezare CNC de precizie, Realizare piese unicat, Piese unicat de precizie, Matrite.

***
Compania Alvi Technik SRL ofera servicii integrate in domeniul prelucrarilor prin aschiere pe masini unelte CNC, constructiilor sudate precum si in domeniul masurarii, controlului si analizelor tehnice.​
 

Activitatea de productie CNC se desfasoara in atelierul de prelucrari mecanice din Cluj-Napoca (Romania), unde folosind utilaje CNC, echipa experimentata contribuie la satisfacerea cerintelor de calitate la standardele europene solicitate de clientii firmei noastre. Oferim servicii integrale de strunjire, frezare, gaurire si rectificare.
 

Prelucram in conditii excelente diverse materiale, precum: inox, oteluri, aliate, aluminiu, alama, piese turnate si mase plastice tehnice - de la produse unicat la seriile de zeci, sute sau mii de piese ce sunt asimilate in fabricatie in timp scurt la aceeasi parametri calitativi, folosind propriul centru CNC.
 

Calitatea ridicata a pieselor prelucrate de noi pe strungurile si centrele verticale CNC, ne recomanda clientilor din industria auto, energetica, alimentara, automotive, farmaceutica, hidraulica si robotica din Romania, Germania, Austria, Olanda, Franta, Belgia. 

Cu sprijinul firmelor colaboratoare, Alvi Technik poate satisface si solicitari privind tratamente termice (nitrurare in gaz si ionica, cementare, imbunatatire etc.) si de suprafata (eloxare, zincare, cromare, oxidare neagra, vopsire in camp electrostatic) pentru piesele prelucrate prin aschiere, astfel incat sa livram piese finite clientilor nostri.

bottom of page