top of page

MASINI-UNELTE CNC

Masinile-unelte cu comanda numerica (CNC) sunt echipamente complexe foarte utilizate la nivel mondial in vederea realizarii de piese variate ca forma, dimensiune sau utilitate. CNC-urile sunt masini unelte cu comanda numerica ce permit realizarea cu precizie a matritelor sau pieselor pentru diferite industrii de la cea robotica, farmaceutica, constructii etc.

Conceptul de CNC a aparut in jurul anilor '60 la MIT in SUA unde exista o varianta rudimentara a ceea ce stim astazi ca echipament CNC iar situatia s-a schimbat o data cu aparitia microcontroalelor si a computerelor cand aceste echipamente au evoluat. Controlul numeric se refera la faptul ca programul de executie a unei piese poate fi automatizat cu ajutorul unor seturi de comenzi ce sunt inregistrate de catre un operator uman prin intermediul unui program.

Echipamentele CNC de astazi sunt performante si sunt disponibile intr-o paleta foarte larga. Intre acestea, cele mai des intalnite si folosite masini sunt: masina de gravat, strunguri, masini de frezat, masini de rectificat, masini de gaurit, masini de electroeroziune cu fir, centre de stantat cu comanda numerica, masini de prelucrat prin eroziune chimica si electrica, masini de injectat mase plastice sau masini de taiere cu plasma.

O masina-unealta executa miscarile prestabile de catre operator sau un program in raport cu axe specifice. De regula un CNC are 3 axe de translatie (X,Y,Z) si 3 axe de rotatie (A, B,C) dar sigur ca in functie de echipamentul CNC, numarul axelor pot varia - de altfel exista echipamente CNC performante cu 5 axe.

Cuvinte cheie: Constructii metalice, CNC, Prelucrari mecanice, Prelucrari mecanice orice material, Centru cnc de precizie, Calitate CNC, Freza CNC, Strung CNC, Masini-unelte CNC, Productie CNC, Utilaje CNC, Strung CNC, Centru CNC, Prelucrari CNC, Constructii sudate, Prelucrari prin aschiere, Strunjire CNC de precizie, Frezare CNC de precizie, Realizare piese unicat, Piese unicat de precizie, Matrite.

***

Compania Alvi Technik SRL ofera servicii integrate in domeniul prelucrarilor prin aschiere pe masini unelte CNC, constructiilor sudate precum si in domeniul masurarii, controlului si analizelor tehnice.​ Compania noastra raspunde solicitarilor care necesita operatii dificile pentru efectuarea pieselor unicat ce implica echipamente CNC performante.
 

Activitatea de productie CNC se desfasoara in Cluj-Napoca (Romania), unde folosind utilaje CNC, echipa experimentata contribuie la satisfacerea cerintelor de calitate la standardele europene solicitate de clientii firmei noastre.
 

Prelucram in conditii excelente diverse materiale, precum: inox, oteluri, aliate, aluminiu, alama, piese turnate si mase plastice tehnice - de la produse unicat la seriile de zeci, sute sau mii de piese ce sunt asimilate in fabricatie in timp scurt la aceeasi parametri calitativi, folosind propriul centru CNC. Realizam cu usurinta piese din materiale foarte dure sau foarte moi.
 

Calitatea ridicata a pieselor prelucrate de noi pe strungurile si centrele verticale CNC, ne recomanda clientilor din industria auto, energetica, alimentara, automotive, farmaceutica, hidraulica si robotica din Romania, Germania, Austria, Olanda, Franta, Belgia. 

Cu sprijinul firmelor colaboratoare, Alvi Technik poate satisface si solicitari privind tratamente termice (nitrurare in gaz si ionica, cementare, imbunatatire etc.) si de suprafata (eloxare, zincare, cromare, oxidare neagra, vopsire in camp electrostatic) pentru piesele prelucrate prin aschiere, astfel incat sa livram piese finite clientilor nostri.
 

bottom of page